Сковорідки
Сковорода — пристосування для смаження їжі. Має, як правило, круглу форму. Може бути без ручок, з однією ручкою або з двома ручками. Виготовляється з чавуну, нержавіючої сталі або сталі, покритої різними емалями, алюмінію, кераміки та інших матеріалів. Забезпечується кришкою, що виготовляється з різних матеріалів (прозорих або непрозорих), і, іноді, сіткою, що перешкоджає розбризкуванню жиру або масла.
Багато сучасні сковороди мають внутрішнє покриття з антипригарних матеріалів (найчастіше на основі політетрафторетилену, часто званого патентованою назвою — «тефлон»), що перешкоджає прилипанню їжі до сковороді. Серед основної маси користувачів існує думка, що подібне покриття перешкоджає пригоранню їжі, однак цей захист не ідеальна і їжа може пригоріти і на такій сковороді.