Продавець Japan-line.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1997 відгуків
promo_banner

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Інтернет-магазин Japan-line
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0017:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (50) 876-23-80
(МТС)
+380 (73) 407-82-12
(Life)
Japan-line.com.ua
Иван Иванович
пр-кт Повітрофлоцький 92 Б, Київ, Україна
info.japan-line@i.uahttp://Japan-line.com.ua
+380 (50) 876-23-80
+380 (73) 407-82-12

Що таке Вафлі, з чим їх їдять, і хто вафлі придумав? Короткий опис.

Що таке Вафлі, з чим їх їдять, і хто вафлі придумав? Короткий опис.

Вафлі. Вафлі – кондитерський виріб у вигляді тонкого сухого печива, що має на своїй поверхні відбиток. Найчастіше пластинки вафель змащують між собою кремом або джемом. Назва походить від німецького слова «waffel», що перекладається як «осередок» або «соти».

Вафлі з'явилися дуже давно, з тієї пори як житель США Корнеліус Свартхаут придумав вафельницю. У 1869 році 24 серпня він представив своє творіння публіці. Сковорода для приготування вафель являла собою дві пластини, пов'язані між собою. Ця дата стала днем народження вафель. В США навіть існує свято ― День вафель. Однак у США вафлі з'явилися задовго до винаходу вафельниці, вони були привезені голландцями.

Деякі джерела вказують, що вафлі почали готувати вже в XII столітті. Це ласощі могли дозволити собі тільки заможні люди, і рецепт цього кондитерського виробу не розголошувався.

Готують вафлі як з начинкою, так і без неї. Начинки бувають жирова, праліне, фруктова, помадна та інші. Вафля може виступати як самостійний виріб – платівки вафлі, промазані начинкою, так і використовуватися для основи тортів, тістечок у вигляді коржів. Також вафлі виготовляють стаканчики, трубочки, ріжки для морозива, кремів та інших кулінарних виробів.

Для приготування вафель використовують пшеничне борошно, яйця, вершкове масло або маргарин, розпушувач, сіль, цукор, ванілін. Яйця збивають з цукром, сіллю, ваніліном, додають розтоплене вершкове масло або маргарин, змішують до однорідності. В отриману масу додають просіяне борошно і розпушувач, перемішують. В домашніх умовах вафлі печуться в побутових вафельницах. Обидві форми вафельниці змащуються маслом, на нижню частину наливається тісто, вафельницю закривають. Готові вафлі згортаються у вигляді рулету або промащуються, як коржі, кремом по верствам.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner